Demotywatory.pl

Pokaż panel
Szukaj
+
416 424
-

Komentarze ⬇⬇


Komentarze


Dodaj nowy komentarz Zamknij Dodaj obrazek
M mafouta
+2 / 2

Teoria, teoria, tylko jak zamienić całą kinetyczną w ciepło nie napisał.

Odpowiedz Komentuj obrazkiem
avatar Xar
+1 / 1

@JanuszTorun zasadniczo, wystarczy kilka sekund w 200 stopniach aby dany fragment sie upiekl. Problemem jest wnikanie ciepla, gdyz kurczak ogrzewany jest tylko z zewnatrz.
Nie wierzysz - zobacz jak krotko smazy sie kotlety

Odpowiedz Komentuj obrazkiem
avatar Xar
+6 / 6

Dobra kurde, kurczak kurczakiem, ale co zrobic zeby nie upiec przy okazji dloni?

Odpowiedz Komentuj obrazkiem
F fiksusik
+1 / 1

Wyliczenia dla idealnej próżni. W atmosferze podczas klepania wytworzone ciepło ulegałoby rozproszeniu - mówiąc krótko - kurczak jednocześnie byłby grzany i stygł. Jedno klepnięcie z wyliczoną prędkością spowodowałoby natomiast "rozproszenie" kurczaka.

Odpowiedz Komentuj obrazkiem
B BartoszNowacki
0 / 0

nie do końca. Tak duża ilość energii nie upiekła by kurczaka, a raczej poparzyła. Dochodzi czas, wnikanie ciepła, ciepło utracone na zewnątrz oraz ciepło przyjęte przez dłoń. Do tego ciepło odtajania, które zamieni lód w ciecz, a jest to bardzo energochłonny proces.

Odpowiedz Komentuj obrazkiem