Wygląda na waniliowy od Oetkera.
Spróbuj tego:
6 żółtek rozbić dobrze z 1/2 szklanki cukru, dodać 1/8 l. śmietany, skórki tartej a pół cytryny, lub 1/2 szklanki konfitur (najlepsze są poziomkowe lub truskawkowe), 1/8 kg mąki i wszystko dobrze wymieszać. Ubić pianę z 6 białek, wlać do budyniu zmieszać i zaraz wlać do formy.. Forma musi być wysmarowana masłem i wysypana tartą bułką. Gotować na parze przez godzinę. Po gotowaniu pozostawić w naczyniu na 15 minut przed wyjęciem. Przed wydaniem można polać sokiem, konfiturami i posypać cukrem z wanilią.
Wygląda na waniliowy od Oetkera.
Spróbuj tego:
6 żółtek rozbić dobrze z 1/2 szklanki cukru, dodać 1/8 l. śmietany, skórki tartej a pół cytryny, lub 1/2 szklanki konfitur (najlepsze są poziomkowe lub truskawkowe), 1/8 kg mąki i wszystko dobrze wymieszać. Ubić pianę z 6 białek, wlać do budyniu zmieszać i zaraz wlać do formy.. Forma musi być wysmarowana masłem i wysypana tartą bułką. Gotować na parze przez godzinę. Po gotowaniu pozostawić w naczyniu na 15 minut przed wyjęciem. Przed wydaniem można polać sokiem, konfiturami i posypać cukrem z wanilią.
http://i0.wp.com/www.dailycal.org/assets/uploads/2013/11/how-about-no-bear-meme.jpg
Nienawidzę
właśnie zjadłam kisiel...
A ten dzień budyniu nie jest 30?