Demotywatory.pl

Pokaż panel
Szukaj

Komentarze ⬇⬇


Komentarze


Dodaj nowy komentarz Zamknij Dodaj obrazek
P PrawdziwieTrue
+7 / 7

@grzechotek "They're traditionally boiled, although fried pierogi are becoming more common." Są one tradycyjnie gotowane, aczkolwiek podsmażane pierogi stają się coraz powszechniejsze.

Odpowiedz Komentuj obrazkiem
A alibabazlasu
+4 / 4

@grzechotek takie są najlepsze

Odpowiedz Komentuj obrazkiem
Z zambimaru31
+1 / 3

@PrawdziwieTrue Czemu ku$wa nie jest przetłumaczone słowo ,,pierogi,, xD

Odpowiedz Komentuj obrazkiem
A aisin
+4 / 4

@zambimaru31 Bo angielskie dumplings to bardzo obszerna kategoria, do ktorej zalicza sie wszystko od polskich pierogow przez litewskie cepeliny i wloskie 'nadziewane makarony' jak tortellini, po jakies mongolskie dziwne kluski. Powiem wiecej, polskie pyzy z miesem to tez sa 'dumplings'.
A pierogi (funkcjonuja w liczbie mnogiej tez jako 'pierogies') to pierogi.

Odpowiedz Komentuj obrazkiem

Zmodyfikowano 3 razy. Ostatnia modyfikacja: 2 stycznia 2020 o 21:19

avatar cysiek63
+1 / 1

@grzechotek Jak nie? Takie są najlepsze. ;P Oczywiście to subiektywne odczucie. Niech każdy je jak lubi. Wiwat pierogi!

Odpowiedz Komentuj obrazkiem
T Tomasz3652
-3 / 17

Ta polska potrzeba akceptacji przez "świat" :-)

Odpowiedz Komentuj obrazkiem
A AndPaw
+4 / 4

Każdy z tych produktów może być rewelacyjny i może smakować jak kupa. Więc takie listy są bezsensowne bez wskazania lub oceny konkretnego miejsca lub sposobu przyrządzenia.

Odpowiedz Komentuj obrazkiem
T konto usunięte
+4 / 4

Miejsce 39-ketchup. Dobra lista.

Odpowiedz Komentuj obrazkiem
avatar Klebern
+10 / 10

@Percycox

To, że pochodzą oryginalnie z Chin, nie dyskwalifikuje ich jako tradycyjną polską potrawę.

Odpowiedz Komentuj obrazkiem
avatar cysiek63
0 / 0

@Percycox Ziemniory też nie. I co?

Odpowiedz Komentuj obrazkiem
avatar be4bee
+4 / 6

Dziś zrobiłam na obiad ruskie. Robię więcej i zamrażam, rodzina woli świeżo gotowane niż podsmażane. Dobre wyszły.

Odpowiedz Komentuj obrazkiem
E El_Polaco
0 / 2

Kwestia gustu i wykonania. Jedną z moich ulubionych potraw jest bigos, a z ciast makowiec, ale rzadko się zdarza zjeść naprawdę dobry, zwłaszcza bigos, bo nie tak łatwo to zrobić. Podobnie z makowcem. Jeśli chodzi o kupne, to tylko w niektórych cukierniach kupowałem makowiec, bo tam był dobry. Z kolei dobry makowiec domowej roboty jadłem tylko kilka razy. Znałem tylko jedną osobę, która potrafiła zrobić to ciasto naprawdę dobrze. Na ogół masa makowa była za sucha.

Podobnie z pierogami. Zależy od rodzaju, bo jest ich wiele, i od kucharza.

Odpowiedz Komentuj obrazkiem
avatar Klebern
0 / 0

@El_Polaco

Dobry bigos powinno się gotować 7 dni. Tylko weź człowieku wytrzymaj tyle bez podjadania. :)

Odpowiedz Komentuj obrazkiem
R ruskib
0 / 2

tak, a obok pierogów znalazł się popcorn, chipsy i tost. No nie jestem przekonany czy to taki prestiżowy ranking.

Odpowiedz Komentuj obrazkiem