bogowie już mnie leczy to pi*rdolenie o gmo. Najwięcej wypowiadają się idioci nie mający o tym żadnego pojęcia. Do informacji niemal WSZYSTKIE uprawiane obecnie rośliny są wytworem genetycznej modyfikacji. I to nie tylko na zasadzie krzyżowania roślin. Większość współczesnych zbóż uzyskano przez losowe napromieniowywanie ziarna w celu wywołania mutacji. Nastepnie sadzono i sprawdzano z której próby uzyskany zostanie największy plon. Radzę czasem poczytać najpierw na dany temat, by nabyć choć minimum wiedzy (ale publikacje naukowe a nie wypowiedzi pseudoekspertów).
@hokek GMO to nic dobrego dla organizmu. Nie potrzeba tutaj żadnych badań, ani opinii pseudoekspertów. Tylko prosty wniosek z tego co powyżej napisałeś. Zmiany zachodzą zbyt szybko, ludzki organizm ma za mało czasu aby się do nich przystosować, Stąd np. nietolerancje zwiększonej ilości glutenu w pszenicy.
aha... A o hodowaniu roślin słyszałeś? Tak to działało na kukurydzy którą obecnie znamy: https://thelogicofscience.files.wordpress.com/2015/02/wild-corn.jpg
Zmodyfikowano 1 raz. Ostatnia modyfikacja: 19 czerwca 2020 o 16:20
bogowie już mnie leczy to pi*rdolenie o gmo. Najwięcej wypowiadają się idioci nie mający o tym żadnego pojęcia. Do informacji niemal WSZYSTKIE uprawiane obecnie rośliny są wytworem genetycznej modyfikacji. I to nie tylko na zasadzie krzyżowania roślin. Większość współczesnych zbóż uzyskano przez losowe napromieniowywanie ziarna w celu wywołania mutacji. Nastepnie sadzono i sprawdzano z której próby uzyskany zostanie największy plon. Radzę czasem poczytać najpierw na dany temat, by nabyć choć minimum wiedzy (ale publikacje naukowe a nie wypowiedzi pseudoekspertów).
@hokek GMO to nic dobrego dla organizmu. Nie potrzeba tutaj żadnych badań, ani opinii pseudoekspertów. Tylko prosty wniosek z tego co powyżej napisałeś. Zmiany zachodzą zbyt szybko, ludzki organizm ma za mało czasu aby się do nich przystosować, Stąd np. nietolerancje zwiększonej ilości glutenu w pszenicy.
Nikt nas nie będzie zmuszał do ideologii GMO!
Prawdopodobnie wyhodowana w miejscu leżącym na dużej szerokości geograficznej, gdzie długi dzień w trakcie lata zapewnił dużo światła słonecznego.
Sałata Miczurina?