P psx 3 marca 2021 o 16:53 -6 / 6 Jakby ktoś nie wiedział ten potocznie zwanym "trującym" ma znacznie bogatsze właściwości po odpowiednim przygotowaniu od tego "jadalnego" Odpowiedz Komentuj obrazkiem
S Soryu 4 marca 2021 o 18:09 0 / 0 Amanita Muscaria jest jadalna. 3 miesiące po ususzeniu grzyba traci on hydrazyną i można go jeść. Zostają w nim wtedy znacznie ciekawsze związki chemiczne działające ciekawie na ludzki mózg ;) Odpowiedz Komentuj obrazkiem
Jakby ktoś nie wiedział ten potocznie zwanym "trującym" ma znacznie bogatsze właściwości po odpowiednim przygotowaniu od tego "jadalnego"
Amanita Muscaria jest jadalna. 3 miesiące po ususzeniu grzyba traci on hydrazyną i można go jeść. Zostają w nim wtedy znacznie ciekawsze związki chemiczne działające ciekawie na ludzki mózg ;)