To japoński przysmak z meduzy, z której usuwa się toksyczne części
Fermentowana ryba podawana na festiwalu wiosny w Egipcie, wysuszona na słońcu ryba fermentuje przez rok
Owoce tej rośliny można jeść, dopiero gdy się je obierze ze skórki i ugotuje lub zakopie na miesiąc w popiele z bananowca, gdyż zawierają cyjanowodór
Owoc spożywany w większych ilościach zakłóca pracę nerek
Zawiera kwas szczawiowy, który może niszczyć nerki
dość obrzydliwe te smakołyki Azjatów.
@rmld777 Zwłaszcza rabarbar :)
A ryba fugu? To jest dopiero hazard.
Hakarl to mięso sfermentowane a nie zgniłe.
Już wystarczy że nietoperze wpierd...
Idioci zżerają paskudztwa, a potem dziwią się, że wirusy roznoszą.
Swoją drogą, jak można zjadać, w pewnym sensie, żywe zwierzę?
Rabarbar? Serio? W dzieciństwie jadłem go kilogramami i nic mi nie było...