Wszystkie warzywa tracą systematycznie swoją wartość w miarę postępu technologicznego w rolnictwie. Nie pamiętam kiedy ostatni raz płakałem przy krojeniu cebuli kupionej w markecie. Kiedyś nie byłem w stanie dokończyć krojenia jednej cebuli.
Smak wszystkich warzyw jest coraz bardziej byle jaki. Jedynie leśne grzyby, dzikie maliny, jeżyny, borówki smakują tak samo.
Podejrzewam, że gdyby ponownie rzetelnie zbadać wartości odżywcze warzyw i owoców oraz zawartość chemii i porównać z danymi sprzed 50 lat byłby to jeden z szoków dla ludzkości. I "przypadkiem" znaleźlibyśmy przyczynę wielu chorób takich jak alergia, otyłość...
@koszmarek66 Tak tak, ludzie jedzą przetworzone węglowodany, piją słodkie napoje, a gdy odstawią to i przejdą np właśnie na warzywa to chudną, to zapewne warzywa muszą być przyczyną otyłości
@koszmarek66 "Nie pamiętam kiedy ostatni raz płakałem przy krojeniu cebuli kupionej w markecie" To raczej kwestia indywidualna bo mnie marketowe cebule potrafią "zaatakować" i oczy łzawią mi kilka minut.
@koszmarek66 Bzdury piszesz, cebuli jest wiele odmian i są też takie które nie powodują płaczu. Płacz powoduje jakiś związek który na oczach zmienia się w kwas, dlatego lecą łzy.
Wystarczą jakiekolwiek google do pływania i po problemie.
OdpowiedzKomentuj obrazkiem
Zmodyfikowano
1 raz.
Ostatnia modyfikacja:
17 października 2021 o 10:28
@BioNano Opieram się na doświadczeniu i na skrojonym ponad tysiącu cebul z przeróżnych źródeł. Jeśli obecnie zdarza mi się coś czuć to tylko na cebulach z własnych upraw. A Ty na jakiej podstawie zarzucasz mi bzdury?
@koszmarek66 Wczoraj kupiłem cebule w markecie, łzy mi leciały przy krojeniu. 2 dni wcześniej także itd. .
W swoim życiu też obrałem i kroiłem tysiące cebul i wiem że są takie które powodują łzy ale są też takie które tych łez nie powodują. Ponadto są różne patenty jak zamrażanie cebuli przed krojeniem.
Wszystkie warzywa tracą systematycznie swoją wartość w miarę postępu technologicznego w rolnictwie. Nie pamiętam kiedy ostatni raz płakałem przy krojeniu cebuli kupionej w markecie. Kiedyś nie byłem w stanie dokończyć krojenia jednej cebuli.
Smak wszystkich warzyw jest coraz bardziej byle jaki. Jedynie leśne grzyby, dzikie maliny, jeżyny, borówki smakują tak samo.
Podejrzewam, że gdyby ponownie rzetelnie zbadać wartości odżywcze warzyw i owoców oraz zawartość chemii i porównać z danymi sprzed 50 lat byłby to jeden z szoków dla ludzkości. I "przypadkiem" znaleźlibyśmy przyczynę wielu chorób takich jak alergia, otyłość...
Słuchajcie @koszmarek66, albowiem prawdę mówi on..
@koszmarek66 Tak tak, ludzie jedzą przetworzone węglowodany, piją słodkie napoje, a gdy odstawią to i przejdą np właśnie na warzywa to chudną, to zapewne warzywa muszą być przyczyną otyłości
@koszmarek66 "Nie pamiętam kiedy ostatni raz płakałem przy krojeniu cebuli kupionej w markecie" To raczej kwestia indywidualna bo mnie marketowe cebule potrafią "zaatakować" i oczy łzawią mi kilka minut.
@koszmarek66 Bzdury piszesz, cebuli jest wiele odmian i są też takie które nie powodują płaczu. Płacz powoduje jakiś związek który na oczach zmienia się w kwas, dlatego lecą łzy.
Wystarczą jakiekolwiek google do pływania i po problemie.
Zmodyfikowano 1 raz. Ostatnia modyfikacja: 17 października 2021 o 10:28
@BioNano Opieram się na doświadczeniu i na skrojonym ponad tysiącu cebul z przeróżnych źródeł. Jeśli obecnie zdarza mi się coś czuć to tylko na cebulach z własnych upraw. A Ty na jakiej podstawie zarzucasz mi bzdury?
@koszmarek66 Wczoraj kupiłem cebule w markecie, łzy mi leciały przy krojeniu. 2 dni wcześniej także itd. .
W swoim życiu też obrałem i kroiłem tysiące cebul i wiem że są takie które powodują łzy ale są też takie które tych łez nie powodują. Ponadto są różne patenty jak zamrażanie cebuli przed krojeniem.
Pocieliby sobie palce podczas krojenia
jakie to genialne nigdy tak nie pomyślałam
Nie umiesz kroić cebuli to płaczesz :)