Z patisonow można zrobić np. Zapiekanki. Trzeba odkroić im te dupke z ogonkiem, wyjąć łyżką że środka bardziej miękka część miąższu z pestkami u w to miejsce umieścić farsz - wedle uznania, np mielone mięso z cebulką i ziołami. Układamy na blaszce i do pieca.
Można pokroić w plastry (około 1 cm), panierkę ładną zrobić (najlepiej mix bułki tartej i mąki w stosunku 2:1 + przyprawy) i usmażyć na oleju. Wyśmienite.
Ale przepisem na kapiszony czy patisony? Bo żadnego łączącego je w kapisony nie znam :P
Pokroić i zaprawić jak korniszony. Raz zrobiłem tylko musiały dwa lata leżeć zanim się przegryzły. Ale bardzo smaczne
Pokroić w panierkę i na patelnię.
Załadować do pistoletu.
Wystrzelić z procy
Z patisonow można zrobić np. Zapiekanki. Trzeba odkroić im te dupke z ogonkiem, wyjąć łyżką że środka bardziej miękka część miąższu z pestkami u w to miejsce umieścić farsz - wedle uznania, np mielone mięso z cebulką i ziołami. Układamy na blaszce i do pieca.
Wpisz PATISON , to może znajdziesz przepis, nie znam warzywa "KAPISON"
Można pokroić w plastry (około 1 cm), panierkę ładną zrobić (najlepiej mix bułki tartej i mąki w stosunku 2:1 + przyprawy) i usmażyć na oleju. Wyśmienite.
Ale głupek. Musi szukać wśród romansideł o wampirach.