Sam twój mem jest wyjaśnieniem o co ludziom chodzi..
Unia będzie kazała jeść robaki.. a galet jesz bo lubisz.. nikt Cię nie zmusza. Ludzie boją się lub po prostu myślą że Unia ich zmusi do robaków. Nikt nie lubi być w żaden sposób przymuszany do czegokolwiek.
Pomijając już fakt że co ma np. świński galet lub z drobiu.. wspólnego z robakami..?
@Obyczajowy stary robaki jesz od dawna np m&m s..jogurty .choć niewiele osób zdaje sobie z tego sprawę, część produktów dostępnych w sklepach posiadające konserwanty E, mają w sobie spreparowane ciała robaków lub części innych zwierząt. Rocznie możemy spożywać nawet około kilku tysięcy takich robaczków. E904 - Czyli szelak. Jest to bardzo popularny dodatek w przemyśle spożywczym. Robi się go z czerwców, pluskwiaków żyjących na drzewach. Dzięki niemu słodycze, warzywa czy owoce.E120 - Jest nazywany koszenilą lub kwasem karminowym. Powstaje ze spreparowanych ciał insektów nazywanych czerwcami kaktusowymi. Jest używany do nadawania produktom koloru czerwonego. Znaleźć można go w napojach czy słodyczach.E121 - Jest to odmiana koszenili, również wytwarzana z czerwców kaktusowych lub polskich. Najczęściej dodawany do czerwonych produktów owocowych o smaku truskawkowym, poziomkowym, malinowym. Kastoreum - czyli żółtawa wydzielina gruczołów skórnych bobrów. W przemyśle spożywczym dodawana jest do lodów.
@rafik3001 tez nie jem, ale chleb to dla mnie jak i dla wielu ludzi jednak produkt podstawowy. Chciałabym nie jest robakow tak jak nie jadlam ich dotad.
Jak zaczynałem pracę na kuchni to mnie uczono jak to zrobić żeby ta marchewka była na spodzie czytaj po odwróceniu na górze i jajko jak ułożyć żeby żółtko nie zrobiło z galarety mgły . Typowe polskie jedzenie jak salceson kaszanka . Do robaków nie porównasz to taka galaretka z rosołu z mięsem i dodatkami . Trzeba być durniem albo botem żeby nie widzieć różnicy .
@agronomista Unia JESZCZE nie karze jeść robaków, ale bardzo chętnie by to nakazała. Na ten moment zaczęli od promocji w mediach. PiS jest patologią w takim samym stopniu jak UE.
Jeśli nie widzisz różnicy pomiędzy wyborem na nakazem to znaczy że już jesteś więźniem systemu i nie ma dla ciebie ratunku Wykonasz każde najgłupsze polecenie tylko dla tego że ci ktoś powie że to modne i dobre
A to Galaretę lub jak kto woli Zimne Nóżki stawiasz na równi z swierszami?
Sam twój mem jest wyjaśnieniem o co ludziom chodzi..
Unia będzie kazała jeść robaki.. a galet jesz bo lubisz.. nikt Cię nie zmusza. Ludzie boją się lub po prostu myślą że Unia ich zmusi do robaków. Nikt nie lubi być w żaden sposób przymuszany do czegokolwiek.
Pomijając już fakt że co ma np. świński galet lub z drobiu.. wspólnego z robakami..?
@Obyczajowy stary robaki jesz od dawna np m&m s..jogurty .choć niewiele osób zdaje sobie z tego sprawę, część produktów dostępnych w sklepach posiadające konserwanty E, mają w sobie spreparowane ciała robaków lub części innych zwierząt. Rocznie możemy spożywać nawet około kilku tysięcy takich robaczków. E904 - Czyli szelak. Jest to bardzo popularny dodatek w przemyśle spożywczym. Robi się go z czerwców, pluskwiaków żyjących na drzewach. Dzięki niemu słodycze, warzywa czy owoce.E120 - Jest nazywany koszenilą lub kwasem karminowym. Powstaje ze spreparowanych ciał insektów nazywanych czerwcami kaktusowymi. Jest używany do nadawania produktom koloru czerwonego. Znaleźć można go w napojach czy słodyczach.E121 - Jest to odmiana koszenili, również wytwarzana z czerwców kaktusowych lub polskich. Najczęściej dodawany do czerwonych produktów owocowych o smaku truskawkowym, poziomkowym, malinowym. Kastoreum - czyli żółtawa wydzielina gruczołów skórnych bobrów. W przemyśle spożywczym dodawana jest do lodów.
@rafik3001 Masz dodawane jako barwnik.A nie 10 albo 20% uczulającego g.. białka do mąki.
@rafik3001 tez nie jem, ale chleb to dla mnie jak i dla wielu ludzi jednak produkt podstawowy. Chciałabym nie jest robakow tak jak nie jadlam ich dotad.
A co Ci w tym nie pasuje ? To że nie umiesz zrobić dobrej nie świadczy o potrawie tylko o tobie.
Dla mnie to jedna z lepszych zakąsek.
Uwielbiam, jak na jedzenie owadów oburzają się wielbiciele flaków, móżdżków, ozorków, cynaderków (byczych jaj po naszemu)....
@Myslaca_istota Cynaderki, to po naszemu nerki xD
@swoj_chlop Uff, a już biegłem googlować, czy ja od lat wpier*alam bycze jaja...
Czy tylko mnie wkurza to że ktoś na coś pozwala to PIS mówi "nie, oni tego nie pozwalają, oni będą was to tego zmuszać"
To jest mięso i wywar z mięsa, co w tym niezwykłego?
Nie jadasz mięsa i pochodnych? to żryj trawe. Tu nie Kambodża.
Jak zaczynałem pracę na kuchni to mnie uczono jak to zrobić żeby ta marchewka była na spodzie czytaj po odwróceniu na górze i jajko jak ułożyć żeby żółtko nie zrobiło z galarety mgły . Typowe polskie jedzenie jak salceson kaszanka . Do robaków nie porównasz to taka galaretka z rosołu z mięsem i dodatkami . Trzeba być durniem albo botem żeby nie widzieć różnicy .
Unia nikomu nie karze jeść robaków, ale PiS sam dotuje programy nad ich hodowlą....
@agronomista Unia JESZCZE nie karze jeść robaków, ale bardzo chętnie by to nakazała. Na ten moment zaczęli od promocji w mediach. PiS jest patologią w takim samym stopniu jak UE.
Nie lubisz galarety to nie jedz, kup sobie to co lubisz.
I dokładnie o to też chodzi ludziom - żeby mogli WYBRAĆ co chcą jeść.
Jeśli nie widzisz różnicy pomiędzy wyborem na nakazem to znaczy że już jesteś więźniem systemu i nie ma dla ciebie ratunku Wykonasz każde najgłupsze polecenie tylko dla tego że ci ktoś powie że to modne i dobre