Demotywatory.pl

Pokaż panel
Szukaj
+
417 428
-

Komentarze ⬇⬇


Komentarze


Dodaj nowy komentarz Zamknij Dodaj obrazek
M minio1
+3 / 15

48 i własnie się dowiedziałem.... Co dowodzi że człowiek całe życie sie uczy i głupim umiera :-)

Odpowiedz Komentuj obrazkiem
C ciomak12
+18 / 20

Jak coś upieczesz to wykładasz to na stół i jesz. Tak po prostu. Jeżeli coś ma jeszcze 10 min poczekać to zostawiasz to w piekarniku.

Tak więc lepiej tam trzymać ścierki, blachy, patelnie czy przykrywki.

Odpowiedz Komentuj obrazkiem
C ciomak12
+1 / 5

@Jur4578 Powiedz mi tylko czy nie podałaś żadnego argumentu, a jedynie mnie obraziłaś, dlatego że jesteś głupia i arogancka czy jedynie arogancka?

A na co dzień gotuje dla siebie żony i małego dziecka

Odpowiedz Komentuj obrazkiem
M Mandy25
+16 / 16

To jakiś w kółko powielany mit. Może w dawnych czasach tak było. Teraz piekarnik jest tak dobrze izolowany, że w tej szufladzie jest zimno, przynajmniej w standardowej zabudowie kuchennej. W dodatku w standardowej zabudowie ta szuflada jest zrobiona z płyty wiórowej i mdf. I służy właśnie do przechowywania blach.

Odpowiedz Komentuj obrazkiem
S Sowa76
0 / 0

@Mandy25
A w kuchniach wolnostojących jest wykonana z tworzywa. Ciekaw jestem jak wyglądałaby po wstawieniu do niej naczynia żaroodpornego wyjętego świeżo z piekarnika. ;)

Odpowiedz Komentuj obrazkiem
W woyciechgwgx
+2 / 2

U mnie ta szuflada miała 10 cm wysokości i mógłbym tam trzymać jedynie naleśniki

Odpowiedz Komentuj obrazkiem
Q Quant_
+8 / 8

To JEST szuflada na blachy. Jak się chciało podtrzymać temperaturę to się piekarnik odpalało na minimalną moc i tam się trzymało to, co miało być ciepłe. W tej szufladzie natomiast wcale nie jest specjalnie ciepło, bo powyżej szuflady jest cała maszyneria piekarnika, która musi być dobrze zaizolowana termicznie (rurki i rozdzielacze w przypadku gazowego, albo okablowanie w elektrycznym). Poza tym takie podtrzymywanie temperatury wcale nie jest dobrym pomysłem, bo tak podtrzymywana potrawa się wysusza.

Odpowiedz Komentuj obrazkiem
P pabloxxx
0 / 0

@Quant_ Poza tym ciepło idzie do góry a nie w dół.

Odpowiedz Komentuj obrazkiem
avatar BrickOfTheWall
+4 / 4

Zaitrygowało mnie.
U mnie szuflada jest, ale oddziela ją od piekarnika gruba warstwa izolatora. Jest w niej chłodno nawet gdy piekarnik jest rozbujany powyżej 200°C.

Więc u mnie jest to chyba tylko ułatwienie montażowe

Odpowiedz Komentuj obrazkiem
V veraclixuk
+3 / 3

Qwa dopiero zauważyłem że tam jest szuflada...

Odpowiedz Komentuj obrazkiem
D Dobrutro
+10 / 10

Hamerykańskie miejskie mity wymyślane przez pseudo ekspertów z tik toka.

Odpowiedz Komentuj obrazkiem
R Ricochet69
0 / 0

Komuś chyba szuflada we współczesnej kuchence pomyliła się z duchówką w starym piecu.

Odpowiedz Komentuj obrazkiem
R Ricochet69
+5 / 5

Komuś chyba szuflada we współczesnej kuchence pomyliła się z duchówką w starym piecu.
Proszę nie rozpowszechniać takich bzdur bo co mniej zorientowani gotowi są pomyśleć, że to prawda.

Odpowiedz Komentuj obrazkiem
U UFO_ludek
+1 / 1

U nas leży instrukcja obsługi i gwarancja. Za niska na patelnie i pokrywki. I do tego zupełnie zimna. Nigdy się nei nagrzewa.

Odpowiedz Komentuj obrazkiem
T Tumek18
0 / 0

w obecnej nowoczesnej zabudowie tej szuflady nie na

Odpowiedz Komentuj obrazkiem