1 marketowy placek warty zlotowke
1 burger warty 3zl
bulka warta 1zl max
Troche sosu, salaty i odrobina bekonu warte max 2zl
Razem 7zl wartosc calosci + zrobienie ale tam hurtowo idzie wiec mysle ze 5zl max mozna liczyc
Daje koszty nie wieksze niz 12-14zl. Btw za 28zl to ja mam w bistro w lokalnej restauracji pelen obiad 600g z duzoym i dobrym schabowym, ziemniakami i 2 surowkami...
@Assasinsninja ze co? w carrefour, auchan itp ceny są jakieś dziwnie zawyżone, nawet domowo tak nie wyjdzie
2 bułki chodzą po 10pln cyzli 5 pln za jedno
1 placek czyli kotlet? to takie cos chodzi do 4pln ale dam 3
buger czyli co?
camembert w panierce to juz 5-7pln, dam 5
sałatka, sos i bekoneczek mogą wyjść do 8pln łącznie
więc mamy 21pln za buger marketowy o jakości wołającej o pomstę do piekła, dodajmy do tego koszty pracownika który to robi, osobny vat za samą sprzedaż w maku, leci na łeb na szyje 31pln, jeszcze musi zostać za samą gastro i do kieszeni
czyli cena nie jest sztucznie zawyżona a po prostu w polsce nie da sie taniej nawet jakby robiono je dla każdego marketu, żabki, spozywczaka itp, to dalej będzie tyle kosztować albo nawet drożej by zaspokoić potrzeby dostawy
a co do talerzowej potrawy to juz zupełnie co innego, inna kuchnia, inne składniki i inne podatki, jakbyśmy teraz mieli szukać najszybszej i najpożywniejszej potawy w białka, to byśmy chyba zaraz dotarli do smażonych karaluchów za 5pln za 1kg, burger czy tak czy inny jest robiony do "szybkiego spożycia" jak w końcu sama nazwa mówi "fast food", tymczasem te schabowe za grosze to nie jest fast food bo szybko tego nie zjesz, wiec porównywanie obu jest takie z d00py
@Anthony_Waltz no niestety wiele chłopskich rozumów widzi świat tylko z tej strony jakie jakie ma w ręce, wszystko przez to ze ich rozum nie pozwala spojrzeć dalej niz czubek ich nosa
ale wszystko zrobią taniej i lepiej
@Assasinsninja dokładnie pracowałem puki nie miałem innej możliwości zmiany na lepszą prace :) z 4 lata przepracowałem w tym pseudo restauracji no za dyszkę możesz mieć i dwie takie drwale w domowej roboty :)
więc wiem jak od ich strony wyglądało a i tak większości to trucizna i chemia że tylko frytki, bułka, ser, sałatka, pomidor oraz ogórki nie są truciznami.
Nie ma co dziwić że dalej tego przepłacają i dymają bo tyle nie kosztują bo sami na drwala chcą dymać 3x więcej zarobić no cóż taka pseudo korpo/restauracja :D nawet to nie jest stylu fast-food gdzie 5 minut i masz zamówienie :D czasem czekasz na 30-50min znajomy czekał z 2h na drwala :D
@greony12 Dokładnie. A potem "jak to mam płacić pracownikowi za urlop, przecież wtedy nie pracuje", "jak to mam płacić za naprawę grilla 500 zł?", "jak to mam płacić ZUS, przecież w ty miesiącu mało co zarobiłem", "to lokal w dobrym miejscy tyle kosztuje?". Widziałem niejednego takiego geniusza biznesu. Najlepiej się gada jak się tego nigdy nie robiło i nie ma się pojęcia jak to działa.
@BurritoZguby Ktos kto uwaza ze w McD jest jedzenie lepsze niz w bistro czy lokalnych burgerowaniach raczej powinien siedziec i milczec a nie robic z siebie clowna.
@Assasinsninja przyznam ze siecówki nigdy nie dorównają lokalnym knajpom, no chyba ze robi taki tzw "kraftowy" to są tak samo mydłe i słone jak cena gdzie za 160g placisz 40 pln, to taki sam marketing jak "vega burger, a więc są i wyjątki
@rssr Czemu uważasz że to gówno, skoro nigdy go nie spróbowałeś, to może świadczyć tylko o tym że masz guano w głowie i sam nie potrafisz wyciągać wniosków.
Ale im to smakujeeeeee :)))) Lubię czytać komentarze pod demonami z drwalem, bo zawsze znajdzie się ktoś kto nieudolnie broni tego nieudolnie podrobionego burgera :)
Jak to o co? Jest drogi i limitowany. Możesz być wybrańcem. Dla niemal wszystkich ludzi jest to COŚ. Jeśli nie Drwal, to naleśniki w Manekinie, albo bawełniany T-shirt Marvela bo jest ich 100 na świecie itp. Pewnie wielokrotnie sam się na to nabrałeś i nawet o tym nie wiesz. "tylko dziś z Biedronce banany po 3,50' albo cokolqwiek innego
Tam pier*** głupoty byle się do czegoś doczepić, rasowi polacy, jak problemu nie ma to go znajdziemy. Dobry guilty pleasure do wszamania raz lub dwa razy w roku. A porównywanie tego z polskim schabowym z ziemniaczkami to mi się kojarzy tylko z Mieciem przeliczającym ile by kupił pereł za kraftowego portera którego ktoś właśnie wsadza do reklamówki... to nie jest obiad tylko zachcianka więc wyluzujcie z tymi nawiązaniami i kosztorysem...
I kto kazał mu kupowac to badziewie ? No cóż zamerykanizowanie społeczeństwa na poziomi expert. Znam mamusię która się cieszy że jej ośmiolatek żre fryty z maca jak małpa banany. Bo nie musi mu gotować.
to ściema dla hipsterów i buraków którzy lubią przepłacać 2 x za towar. Podobnie jest z innymi rzeczami na świecie - np. Apple czy gravele - żadna logika nie przekona amatorów przepłacania. Muszą przepłacać i koniec
Jak się po tym obsrasz, to sosny zwiędną.
EDIT: A może chodzi o to, że drwal musiał drewna nałupać, żeby trociny do klopsa były? XD
Zmodyfikowano 1 raz. Ostatnia modyfikacja: 10 listopada 2023 o 21:45
1 marketowy placek warty zlotowke
1 burger warty 3zl
bulka warta 1zl max
Troche sosu, salaty i odrobina bekonu warte max 2zl
Razem 7zl wartosc calosci + zrobienie ale tam hurtowo idzie wiec mysle ze 5zl max mozna liczyc
Daje koszty nie wieksze niz 12-14zl. Btw za 28zl to ja mam w bistro w lokalnej restauracji pelen obiad 600g z duzoym i dobrym schabowym, ziemniakami i 2 surowkami...
Zryjcie dalej to gowno z tej pseudo restauracji.
@Assasinsninja dokładnie a o niebo są lepsze burgery z lokali które nie ciężko znaleźć w okolicy. I tam przynajmniej widać za co się płaci..
@Assasinsninja ze co? w carrefour, auchan itp ceny są jakieś dziwnie zawyżone, nawet domowo tak nie wyjdzie
2 bułki chodzą po 10pln cyzli 5 pln za jedno
1 placek czyli kotlet? to takie cos chodzi do 4pln ale dam 3
buger czyli co?
camembert w panierce to juz 5-7pln, dam 5
sałatka, sos i bekoneczek mogą wyjść do 8pln łącznie
więc mamy 21pln za buger marketowy o jakości wołającej o pomstę do piekła, dodajmy do tego koszty pracownika który to robi, osobny vat za samą sprzedaż w maku, leci na łeb na szyje 31pln, jeszcze musi zostać za samą gastro i do kieszeni
czyli cena nie jest sztucznie zawyżona a po prostu w polsce nie da sie taniej nawet jakby robiono je dla każdego marketu, żabki, spozywczaka itp, to dalej będzie tyle kosztować albo nawet drożej by zaspokoić potrzeby dostawy
a co do talerzowej potrawy to juz zupełnie co innego, inna kuchnia, inne składniki i inne podatki, jakbyśmy teraz mieli szukać najszybszej i najpożywniejszej potawy w białka, to byśmy chyba zaraz dotarli do smażonych karaluchów za 5pln za 1kg, burger czy tak czy inny jest robiony do "szybkiego spożycia" jak w końcu sama nazwa mówi "fast food", tymczasem te schabowe za grosze to nie jest fast food bo szybko tego nie zjesz, wiec porównywanie obu jest takie z d00py
@greony12 Ciekawe czy dotrze do "biznesmena" jakie bzdury wypisuje i jak żenujące jest jego liczenie "na chłopski rozum".
@Anthony_Waltz no niestety wiele chłopskich rozumów widzi świat tylko z tej strony jakie jakie ma w ręce, wszystko przez to ze ich rozum nie pozwala spojrzeć dalej niz czubek ich nosa
ale wszystko zrobią taniej i lepiej
@Assasinsninja Nie samym schabowym człowiek żyje.
@Assasinsninja dokładnie pracowałem puki nie miałem innej możliwości zmiany na lepszą prace :) z 4 lata przepracowałem w tym pseudo restauracji no za dyszkę możesz mieć i dwie takie drwale w domowej roboty :)
więc wiem jak od ich strony wyglądało a i tak większości to trucizna i chemia że tylko frytki, bułka, ser, sałatka, pomidor oraz ogórki nie są truciznami.
Nie ma co dziwić że dalej tego przepłacają i dymają bo tyle nie kosztują bo sami na drwala chcą dymać 3x więcej zarobić no cóż taka pseudo korpo/restauracja :D nawet to nie jest stylu fast-food gdzie 5 minut i masz zamówienie :D czasem czekasz na 30-50min znajomy czekał z 2h na drwala :D
@Assasinsninja O ja pier**le, nie zesraj się już z tymi kotletami. Typowe polskie bydło, zamknięte umysły na lepsze żarcie z zagranicy..
@greony12 Dokładnie. A potem "jak to mam płacić pracownikowi za urlop, przecież wtedy nie pracuje", "jak to mam płacić za naprawę grilla 500 zł?", "jak to mam płacić ZUS, przecież w ty miesiącu mało co zarobiłem", "to lokal w dobrym miejscy tyle kosztuje?". Widziałem niejednego takiego geniusza biznesu. Najlepiej się gada jak się tego nigdy nie robiło i nie ma się pojęcia jak to działa.
@BurritoZguby Ktos kto uwaza ze w McD jest jedzenie lepsze niz w bistro czy lokalnych burgerowaniach raczej powinien siedziec i milczec a nie robic z siebie clowna.
@Assasinsninja przyznam ze siecówki nigdy nie dorównają lokalnym knajpom, no chyba ze robi taki tzw "kraftowy" to są tak samo mydłe i słone jak cena gdzie za 160g placisz 40 pln, to taki sam marketing jak "vega burger, a więc są i wyjątki
@Assasinsninja ,,Zryjcie dalej to gowno z tej pseudo restauracji." z baru szybkiej obsługi
Zje takiego a potem na Demotywatory wchodzi i mówi że nim nikt nie steruje..
Gdyby nie Demoty w życiu bym nie wiedział, że takie gowno istnieje, i że się na to coś ktoś się rzuca...
@rssr Czemu uważasz że to gówno, skoro nigdy go nie spróbowałeś, to może świadczyć tylko o tym że masz guano w głowie i sam nie potrafisz wyciągać wniosków.
Może to i niesmaczne, może i niezdrowe, ale za to drogie. Idę marynować schab na pieczeń na jutrzejszy obiad. Koszt ten sam, a cała rodzina się naje.
@Rekin84 Skoro marynujesz schab to powodzenia, albo jesteś debilem - tak obstawiam, albo próbujesz zrobić z siebie znawcę.
@Rekin84 Wymienisz sie mam polędwiczki w sosie koperkowo-cebulowym ? Sam robiłem. Oferta ograniczona czasowo bo dzieci mogą zmienić zdanie :)
A ktoś się od korpo spodziewał czegoś innego?
Ale im to smakujeeeeee :)))) Lubię czytać komentarze pod demonami z drwalem, bo zawsze znajdzie się ktoś kto nieudolnie broni tego nieudolnie podrobionego burgera :)
Jak to o co? Jest drogi i limitowany. Możesz być wybrańcem. Dla niemal wszystkich ludzi jest to COŚ. Jeśli nie Drwal, to naleśniki w Manekinie, albo bawełniany T-shirt Marvela bo jest ich 100 na świecie itp. Pewnie wielokrotnie sam się na to nabrałeś i nawet o tym nie wiesz. "tylko dziś z Biedronce banany po 3,50' albo cokolqwiek innego
Zjadłem DRWALA dwa razy . Pierwszy i ostatni .
@jacek4013 Powiedz że chodzi o tego burgera... chodzi o burgera prawda?
@jacek4013 Widzę że ból d*py jeszcze nie ustąpił :-D
@jacek4013 ja zjadłem tylko bo takie modne ale ostatniego drwala zjadłem jakieś 5 lat temu wolę domowego drwala zrobić i tym taniej i zdrowo.
Dwa cheeseburgery dycha . Big mac dwie dychy . Buła , placek i krążek mięsa trzy dychy . Kupuj mądrze a nie drogo .
Tam pier*** głupoty byle się do czegoś doczepić, rasowi polacy, jak problemu nie ma to go znajdziemy. Dobry guilty pleasure do wszamania raz lub dwa razy w roku. A porównywanie tego z polskim schabowym z ziemniaczkami to mi się kojarzy tylko z Mieciem przeliczającym ile by kupił pereł za kraftowego portera którego ktoś właśnie wsadza do reklamówki... to nie jest obiad tylko zachcianka więc wyluzujcie z tymi nawiązaniami i kosztorysem...
I kto kazał mu kupowac to badziewie ? No cóż zamerykanizowanie społeczeństwa na poziomi expert. Znam mamusię która się cieszy że jej ośmiolatek żre fryty z maca jak małpa banany. Bo nie musi mu gotować.
co za syf
Nie rozgrzebuj .
Serio stać w kolejce dla takiej padliny??? Jak mój kolega powiada: idź do Maca będzie sraka.
to ściema dla hipsterów i buraków którzy lubią przepłacać 2 x za towar. Podobnie jest z innymi rzeczami na świecie - np. Apple czy gravele - żadna logika nie przekona amatorów przepłacania. Muszą przepłacać i koniec