Demotywatory.pl

Pokaż panel
Szukaj

Komentarze ⬇⬇


Komentarze


Dodaj nowy komentarz Zamknij Dodaj obrazek
S stach1947
-2 / 4

Bo oni się ni ch*ja nie znają! Jak coś nie smakuje jak stara decha posypana solą, lub jak buła z cebulą kapuchą i klopsem wołowym to wg Taste Atlas nie jest jedzeniem.

Odpowiedz Komentuj obrazkiem
B konto usunięte
+9 / 15

Jeśli kupili próbny produkt w biedrze czy innym auszanie to nie ma się co dziwić. Spróbowaliby takiego swojskiego od gospodarza ze wsi to by inaczej gadali. Nie lubię mięsa ani wędlin ale wiejski salcefix opchne zawsze.

Odpowiedz Komentuj obrazkiem
R Rekin84
0 / 2

Święta racja. Uwielbiam salceson, zwłaszcza czosnkowy. Trzeba będzie zajść dzisiaj do sklepu.

Odpowiedz Komentuj obrazkiem
D konto usunięte
+1 / 3

@ByleBadyle Wszystkie smakuja tak samo. Probowalam, paskudztwo w galarecie. Kazdy ma inny gust. Tak samo jak kaszanki i inne swojskie 'specjaly'. ;'D

Odpowiedz Komentuj obrazkiem

Zmodyfikowano 1 raz. Ostatnia modyfikacja: 6 grudnia 2023 o 23:43

B konto usunięte
-1 / 1

@DrRockso nie. Kaszanka też jest spoko, ale też tylko wiejska. Dawniej nie jadłam ale nauczyłam się będąc w ciąży, bo lekarz mi zalecił dla uzupelnienia żelaza czy coś tam. Ze świeżo pieczonym chlebkiem domowej roboty posmarowanym masłem.... Ja już praktycznie nie jadam mięsa ani wędlin ze sklepu. Tylko własne produkty, dziczyzna, własne jaja, niedługo będę mieć tez swój ser i mleko. To najlepsze jedzenie na świecie.

Odpowiedz Komentuj obrazkiem
A ad33
+5 / 9

bo jak wiadomo najlepszy jest amerykański emulgowany blok mięsopodobny z puszki

Odpowiedz Komentuj obrazkiem
R Ruda_Maruda
+4 / 6

Fun fact: jeśli chcesz mieć 100% pewności co za mięso jesz to salceson jest najlepszy. W nim lądują ścinki zbyt małe na handel i ozory. Nikt ich nie skleja klejem spożywczym, nikt ich nie pompuje wodą. To najmniej przeprocesowana wędlina jaką znajdziecie w sklepie mięsnym
Taką radę dała nam córka rzeźnika.

Odpowiedz Komentuj obrazkiem
A andrzejgola
-1 / 3

Każdy może mieć swoje zdanie ale ja wolę swojski salceson z wiejskiego świniobicia od argentyńskiej wołowiny za 850 zł/kg

Odpowiedz Komentuj obrazkiem
A adamis62
+1 / 1

To nie "oni" decydują, tylko ludzie z całego świata.

Odpowiedz Komentuj obrazkiem
A artulappi
0 / 0

Będzie w piątek u Modzalewskiego :)

Odpowiedz Komentuj obrazkiem
T Tomek59
0 / 2

Po*ebało?

Jak na wsi za dzieciaka dali mi salceson, to przez 2 tygodnie nic innego nie jadłem, takie to dobre było.

Kiepskiej jakości salceson jest faktycznie niesmaczny, pewnie taki jedli.

Odpowiedz Komentuj obrazkiem
avatar be4bee
+1 / 1

Od kiedy za dzieciaka zobaczyłam gotujący się wywar na salceson, a w nim łeb świński z zębami to nie tykam się salcesonów, kaszanek, itp. Nie jem też parówek, mortadeli, kupnych pasztetów. Robię pieczeń i na kanapki jest ok.

Odpowiedz Komentuj obrazkiem