@Ashera01 możliwe, tylko, po prostu wygląda mi na nadzienie, jak do rogali świętomarcińskich (robię je co roku, tylko pomijam orzechy, bo mam istną loterię, czy spuchnie mi po nich język, czy nie).
OdpowiedzKomentuj obrazkiem
Zmodyfikowano
2 razy.
Ostatnia modyfikacja:
18 grudnia 2023 o 18:04
To jaśniejsze nadzienie to z czego zrobione?
@pokos prawdopodobnie z białego maku i marcepanu
@pokos @y0u to może być też nadzienie z orzechów włoskich. Moja teściowa piekła takie drożdżowe ciasto z orzechami.
@Ashera01 możliwe, tylko, po prostu wygląda mi na nadzienie, jak do rogali świętomarcińskich (robię je co roku, tylko pomijam orzechy, bo mam istną loterię, czy spuchnie mi po nich język, czy nie).
Zmodyfikowano 2 razy. Ostatnia modyfikacja: 18 grudnia 2023 o 18:04
Kto czeka na prezenty! Co roku to samo, beznadziejne skarpety i głupie pytania czy ładne... ale księżniczce zawsze gwiazdka z nieba.
Uwielbiam, ale na kruchym cieście :-)
Zmodyfikowano 1 raz. Ostatnia modyfikacja: 17 grudnia 2023 o 10:16
ja czekam tylko na susz
Możesz piec makowiec przez cały rok.
Przez cały rok są dostępne, można kupować nie tylko w grudniu....
Zmodyfikowano 1 raz. Ostatnia modyfikacja: 17 grudnia 2023 o 16:28
Jezu, jak można jeść makowiec? Przecież to jest niedobre...