Demotywatory.pl

Pokaż panel
Szukaj
+
679 686
-

Komentarze ⬇⬇


Komentarze


Dodaj nowy komentarz Zamknij Dodaj obrazek
C camper52
-1 / 25

A wystarczyło napisać "wszystkie nasze ryby mają ości, nie sprzedajemy filetów" no ale skoro jest okazja pokazać swoją wyższość to jak nie skorzystać. Przecież bez tego nasz kraj byłby tylko z kartonu

Odpowiedz Komentuj obrazkiem
T Traehflow
-2 / 12

@camper52 mnie też drażni takie cwaniactwo w niektórych sklepach. Niektórzy ludzie mają bardzo wysokie mniemanie o sobie, najczęściej zupełnie niesłusznie.

Odpowiedz Komentuj obrazkiem
L lameria
+2 / 8

@camper52 Czyli chcemy "Uwaga w kubku gorący napój, może poparzyć"

Odpowiedz Komentuj obrazkiem
M marekmarecki123
+2 / 4

@lameria prędzej chodzi o to, że jak ktoś sprzedaje filety rybne, to z zasady nie powinny one mieć ości, a różnie z tym bywa

Odpowiedz Komentuj obrazkiem
L lameria
+1 / 1

@marekmarecki123 O ile w tym sklepie sprzedają tylko i wyłącznie filety z ryb. Może całe, żywe, patroszone, tuszki, dzwoneczka, filety ze skórą, filety bez skóry, płaty, wędzone, mrożone.
Bo z tego co wiem to w tym sklepie na pewno sprzedają ryby.

Odpowiedz Komentuj obrazkiem

Zmodyfikowano 1 raz. Ostatnia modyfikacja: 24 grudnia 2023 o 1:14

M marekmarecki123
0 / 0

@lameria nie mam pojęcia jaki to sklep i jego asortyment, zwracam tylko uwagę, z czego może wynikać dopytywanie się o ości, po prostu nie rzadko robi się ludzi w bambuko z filetowaniem

Odpowiedz Komentuj obrazkiem
L lameria
0 / 0

@marekmarecki123 A umiesz czytać? Na tabliczce jest napisane, żeby klienci nie pytali czy RYBY mają ości. Ryby, a nie filety. Bo tak się składa, że filet z ryby to nie jest to samo co ryba, mimo że niektórym wydaje się że jest.

Odpowiedz Komentuj obrazkiem
W werther
-1 / 3

O ile dobrze pamiętam, kartka ze smażalni w Chłapowie

Odpowiedz Komentuj obrazkiem
M marcinm1
-3 / 3

Może bóg chciał, żeby ryby miały ości, ale za to człowiek ości nie chciał i jest taka maszyna, która nacina ości w filecie z ryby i po usmażeniu ich praktycznie nie ma. Rozumiem, że jakiś he he miastowy na filet mówi ryba, a przecież to nie ryba, tylko co ?

Odpowiedz Komentuj obrazkiem
S sand01man
+1 / 3

@marcinm1 Ciekawe jakby ryby pływały nie mając ości xD
Albo węże pełzały? Celowo nie wspominam tu o meduzach itp. Bo one płyną z prądem...pod prąd nie da rady.

Jeżeli ryba jest cała to wiadomo, że je ma. Ale sam byłem świadkiem w sklepie przed świętami, jak ktoś się pytał.
-panii a ości to ona ma? o_O
-a grube one? to Pani mi da taką co ma mniej ości
(Już kierwa, proszzz poczekać zaraz 1000 karpi Pani rentgenem przelecę)
Ludzie to w większości debile...


Inna sprawa, że ości w niektórych rybach rozpadają się podczas obróbki ciepłem (smażenie/pieczenie/ itp)
Ocet też np. zmiękcza/rozpuszcza struktury wapienne.

A foiletowanie to nie jest prosta sprawa i coś może umknąć.
Z wysokoprzetworzonych ryb...moja matka kiedyś kupiła te mrożone kostki.
Czasem były OK ale raz to dosłownie "pies mielony z budą". Zgrzytało w zębach jakbyś "żarł gruz".

Odpowiedz Komentuj obrazkiem
O outlaws13
0 / 0

ryba ma łeb i ości, reszta to przetwory

Odpowiedz Komentuj obrazkiem
N nesi666julus
0 / 0

a jakby tak podzielić filety na klasy obróbki? Np norma fish 1 - filet oddzielony mechanicznie, fish 2- ręcznie produkcja masowa, fish-3 ręczna kontrola jakości. etc... Więcej płacisz ale masz certyfikat że przeszło 2-3-4 kontrolę.

Odpowiedz Komentuj obrazkiem