Demotywatory.pl

Pokaż panel
Szukaj

Znany YouTuber Książulo, który odwiedza fast foody i restauracje zamówił świąteczny catering od Magdy Gessler za prawie 3 tysiące złotych

To, co wydarzyło się potem jest lepsze niż niejedna komedia. Poza rozczarowaniem pod względem smaku wielu potraw, okazało się, że kilku z nich brakuje. - Nie mamy makowca, piernika, jabłecznika oraz drugiego soku jabłkowo-malinowego. Jabłecznik za 75 zł, makowiec 145 zł, piernik 90 zł - powiedział Książulo

www.demotywatory.pl
+
264 269
-

Komentarze ⬇⬇


Komentarze


Dodaj nowy komentarz Zamknij Dodaj obrazek
A Adder
+21 / 29

no bo to jak kupowanie spod znaku jablka.. kupujesz logo, nie jakosc.

Odpowiedz Komentuj obrazkiem
avatar JanuszTorun
+9 / 9

@Adder --
Ale przynajmniej jak zamówisz 3 telefony, to pewnie otrzymasz 3 telefony.
A tu facet nawet nie otrzymał wszystkiego, co zamówił.

Odpowiedz Komentuj obrazkiem
A Adder
0 / 0

@JanuszTorun true

Odpowiedz Komentuj obrazkiem
K Kamilkamil30
+4 / 16

Jakby nie było chętnych to by nie było takich cen

Odpowiedz Komentuj obrazkiem
E El_Polaco
+23 / 23

@Kamilkamil30
To nie znaczy, że ktoś nie może skrytykować jej usług. Zwłaszcza klient, który czuje się oszukany.

Odpowiedz Komentuj obrazkiem
I Iasafaer
+6 / 6

@Kamilkamil30 To kwestia tego jaka klientela jest targetem dla takich zamówień.
Jeśli powiedzmy jakiś bogaty biznesmen, albo polityk ma fundusz reprezentacyjny to on gwizda na ceny, grunt, że pójdzie w świat, że żarcie od Fukiera, od Gesslerowej.
Smak też nie robi różnicy, bo to kwestia gustu. Za takie pieniądze nie sądzę, żeby klientela była inna.
Kto normalny zamówi catering za tak ciężkie pieniądze? Przecież tzw "normalny" klient tego nie kupi. Niekoniecznie dlatego, że go nie stać - zwyczajnie to strata pieniędzy. Ludzie bogaci, którzy doszli do pieniędzy ciężką pracą potrafią liczyć pieniądze. Nie będą więc wydawać fortuny na zupełnie przeciętne jedzenie.
Na miejscu? Wiadomo, dla szpanu, dla spróbowania.
Ale znowu, na miejscu też pewnie klientelą są głównie ludzie, którzy nie liczą się z kosztami, a zależy im na dobrej prezencji.
Stąd takie ceny. Po prostu główny target tej restauracji to nie są goście z wyrafinowanym smakiem tylko tacy, którzy nie liczą się z kosztami, bo i tak biorą fakturkę, albo płacą podatnicy.

Żarcie może być absolutnie przeciętne, bo i tak większość nie skrytykuje, bo ma to w dupie.

Odpowiedz Komentuj obrazkiem

Zmodyfikowano 1 raz. Ostatnia modyfikacja: 26 grudnia 2023 o 20:15

K Kamilkamil30
+1 / 3

@El_Polaco czy ja mówię żeby nie krytykować, konstryktywna krytyka zawsze jest wskazana zresztą tamta pani nie tylko kulturalnie krytykuje

Odpowiedz Komentuj obrazkiem
K Kamilkamil30
+1 / 3

@Iasafaer czyli jak mówił mój były pracodawca,,jak się g...o zawinie w dobry papierek to sprzeda się za duże pieniądze i ludzie będą się cieszyć choć każdy i tak dobrze wie że to g..o,,

Odpowiedz Komentuj obrazkiem
M Mr_Winsor
+6 / 6

Madzia nie przebaczy restauracji drugi raz.
Teraz będzie rzucanie garami oraz posypią się zwolnienia.

Odpowiedz Komentuj obrazkiem
T THEDREEEAM
+5 / 5

Mogę być winna grosika w wykonaniu Pani Magdy... XDDD

Odpowiedz Komentuj obrazkiem
L Lara05
+3 / 3

W następnym odcinku Kuchennych Rewolucji: Restauracja u Fukiera- zwolnienia i wyburzenia xd

Odpowiedz Komentuj obrazkiem
K KonradKlark
+8 / 10

Magda Gesler jest restauratorka i do tego upadla z dlugami (ale poucza innych jak prowadzic biznes), nie jest kucharka ani szefem kuchni, bie jest wykladnia smaku. To raz. Dwa to ksiazulo robi fajna robote, nie musi byc znanym kucharzem, restauratorem, robi fajna robote bo czyta opinie, sprawdza, jedzie, smakuje i mowi jak jest wg jego oceny. Kuchenne rewolki ogladam tylko dla beki, jak ci restauratorzy pozal sie boze daja sie ponizac rozczochranej i jeszcze za to placa... Kziazulo zwyczajnie analizuje opinie, jedzie, sorawdza, potwierdza lub nie, potem znowu wraca dla sprawdzenia. Jedno powiem: Jedyny autorytet w kuchni, jako kucharz, jako restaurator to Gordon Ramsey. Tak, ten sam ktory bedac w polsce madziuni wytlumaczyl kim ona jest :) Ona u niego moze co najwyzej ziemniaki obierac i to pod kontrola hehe Co jeszcze mam dodac? Nic, czekam na minusy od fanatykow kuchennych rewolucji, tak samo jak przereklamowana jaworowicz (na ytvtez jest fajny kanal). Ogolnie, moja opinianjest taka, z kazda inna nie bede polemizowal poniewaz szanuje czyjes zdanie, opinie. Kazdy ma swoje.

Odpowiedz Komentuj obrazkiem
A acotam43
0 / 4

@KonradKlark
Kiedy ostatnio jadłeś u Gordona? Bo ja mialam tą nieprzyjemność ostatnio i powiem Ci, że szału nie ma a błędy jak w podrzędnej knajpce zaczynając od zimnego jedzenia....

Odpowiedz Komentuj obrazkiem
M maciejka64
0 / 0

Ziemniaki obierać??? Z kłakami nie smakują ...

Odpowiedz Komentuj obrazkiem
D DarkProphet
0 / 0

@acotam43 Obejrzyj film Hunger(2023) jest parę morałów do wyciągnięcia na temat tych wszystkich szefów kuchni, tych sławnych rzecz jasna.

Odpowiedz Komentuj obrazkiem
K KonradKlark
0 / 0

@acotam43 W tym roku trzy razy, lipiec, lipiec i wrzesień. Błędów niezauważyłem, nie było się do czego przyczepić. A wcześniejsze lata? Ze 20 razy... Nigdy nie miałem zastezeżeń (poza jednym, jak kelnerka wy...ła się z zamówieniem ale to był wypadek...).

Odpowiedz Komentuj obrazkiem
A acotam43
0 / 0

@KonradKlark ja na jarmarku świątecznym... Byliśmy z grupą znajomych i wszyscy zerkali na siebie, przekominczna sytuacja. Może mieliśmy pecha po prostu.

Odpowiedz Komentuj obrazkiem
avatar Korczaszko
0 / 0

A w słoiczku z grzybami widać muchę.

Odpowiedz Komentuj obrazkiem