Demotywatory.pl

Pokaż panel
Szukaj
+
204 216
-

Komentarze ⬇⬇


Komentarze


Dodaj nowy komentarz Zamknij Dodaj obrazek
Q Qbikkkk
0 / 0

Najlepszy wlasnej roboty:
-cale jajko
-200ml oleju
-1/4 lyzeczki soli
-troche pieprzu
-pol lyzeczki musztardy
-3 lyzeczki octu
-blender
-pojemnik

20sek i jest majonez

Odpowiedz Komentuj obrazkiem
A AGATAXA
+1 / 1

@Qbikkkk Po co całe jajko ? Samo żółtko ma być !

Odpowiedz Komentuj obrazkiem
A acotam43
+1 / 1

@AGATAXA
Też znam z żółtkiem a dokładniej z trzema, pierwszy raz widzę przepis z całym jajkiem

Odpowiedz Komentuj obrazkiem
Q Qbikkkk
0 / 0

@AGATAXA bialko sprawi, ze majonez bedzie bardziej delikatny, puszysty i kremowy (tak pisza w necie). Wiekszosc przepisow w necie mowi o calym jajku i taki zawsze robilem, zaraz bedzie okazja to sprawdze, ktory lepszy ;)

Odpowiedz Komentuj obrazkiem
A AGATAXA
0 / 0

@Qbikkkk Efekt puszystości osiąga się przez ubicie białka na sztywną pianę. W 20 sekund nie zdążysz ubić, będzie wodnista breja. Miksując dłużej majonez się zwarzy. Zresztą co ja tam się znam, nigdy mi nie wyszedł taki dobry jak obiecuje przepis

Odpowiedz Komentuj obrazkiem
A acotam43
+1 / 1

Kętrzynski :)

Odpowiedz Komentuj obrazkiem
avatar pirlipati
0 / 0

Do sałatki tunczykowej tylko vege majonez z biedry
Do jarzynowej tylko kielecki
Do tej z selerem naciowym i żurawiną tylko dekoracyjny
Do warstwowej z selerem ze słoika tylko kielecki
Do gyrosa i kielecki i Winiary i hellmans dobry
Jajka na twardo tylko z kieleckim
Jeden majonez nie nadaje się do wszystkiego. Takie mam zdanie i go nie zmienię

Odpowiedz Komentuj obrazkiem
avatar p4n3c23k1
0 / 0

Przecież wiadomo, że kielecki.

Odpowiedz Komentuj obrazkiem