Demotywatory.pl

Pokaż panel
Szukaj
+
902 908
-

Komentarze ⬇⬇


Komentarze


Dodaj nowy komentarz Zamknij Dodaj obrazek
L Loganesko
+7 / 17

A może być i za 3 dychy, byle smaczne i dobre. Mam 5 knajp azjalike u siebie, 1 good, reszta guano.

Odpowiedz Komentuj obrazkiem
avatar AleksandraCz
+9 / 13

@Loganesko 3 dychy to już też dobry kebab :p

Odpowiedz Komentuj obrazkiem
avatar koszmarek66
+11 / 15

Dokładnie coś takiego parę dni temu zjadłem, podane w ten sam sposób i miałem te same przemyślenia. Choć zapewne jakieś 300 km od Twojego półmiska - Opole :)

Odpowiedz Komentuj obrazkiem
avatar AleksandraCz
+10 / 12

@koszmarek66 ja w Warszawie u chińczyka, którego znam już od 25 lat. obiad za 22 zł tak samo dobry jak zawsze :)

Odpowiedz Komentuj obrazkiem
H hirotikaro
+5 / 13

@AleksandraCz sekret tkwi w glutaminianie

Odpowiedz Komentuj obrazkiem
avatar mooz
+4 / 6

@AleksandraCz
A w mojej ulubionej wietnamskiej knajpie niestety po kilkunastu latach zmienił się kucharz, w związku z czym dania stały się niejadalne. Tak dobrego kurczaka na ostro nigdzie już nie znajdę, próbowałem.

Odpowiedz Komentuj obrazkiem
avatar AleksandraCz
+1 / 3

@mooz też jakiś czas temu znalazłam bar, który robił zarówno chińszczyznę jak i kebab, kebab robili najlepszy, nawet u Turków takiego nie jadłam, było wszystko dobre i niedrogie, ale od jakiegoś czasu jest zamknięty, jakieś problemy....

Odpowiedz Komentuj obrazkiem
B bromba_2k
0 / 0

@hirotikaro Też, ale zdecydowanie nie tylko

Odpowiedz Komentuj obrazkiem
L LordL
+1 / 1

@koszmarek66 Ja w Krakowie jadłem na identycznych półmiskach a i potrawa niemal taka sama.

Odpowiedz Komentuj obrazkiem
H hirotikaro
+1 / 1

@bromba_2k no pewnie nie tylko, ale glutaminian robi różnicę. U nas się go raczej w kuchni nie używa, ale w Azji używają jak soli. Może nawet więcej. Normalnie w sklepach na półce koło przypraw jest.

Odpowiedz Komentuj obrazkiem
B bromba_2k
0 / 0

@hirotikaro Właśnie to napisałem.
Coś mi się ćmi, że i u nas w niektórych marketach jest na półce. Może w części "azjatyckiej".

Odpowiedz Komentuj obrazkiem
T trolik1
+3 / 5

Bary mleczne. W 3M jeszcze są, w Chyloni koło dworca, tanio i naprawdę dobrze.

Odpowiedz Komentuj obrazkiem
avatar AleksandraCz
+2 / 4

@trolik1 w Gdańsku mogę polecić Kmar, przy Pomorskiej niedaleko LuxMedu, przy torach tramwajowych na Jelitkowo

Odpowiedz Komentuj obrazkiem
I Issander1
-1 / 5

@trolik1 Bary mleczne są dofinansowywane z budżetu. I mają spore ograniczenia. Więc to nie do końca ich zasługa, że jest tanio. A Chińczyk ma wybór, czy zrobić tanio, czy drogo - i wybiera tanio.

Odpowiedz Komentuj obrazkiem
T trolik1
0 / 0

@Issander1 tamte czasy minęły, znaczna część mlecznych to tylko kwestia nazwy. Co i też skutkuje niższymi cenami. W prawdziwych mlecznych żarcie było jeszcze tańsze.

Odpowiedz Komentuj obrazkiem
T trolik1
0 / 0

@AleksandraCz dzięki, sprawdzę. :)
Można jeszcze wpaść do Kielna. ( Polecam tam na deser donuta, o ile ktoś będzie miał szczęście jeszcego dostac). ;)

Odpowiedz Komentuj obrazkiem
avatar Albiorix
+6 / 6

Raz na kilka lat wracam do Polski z myślą "no, teraz to sobie pojem tanio i dobrze w porządnych polskich restauracjach" i od jakiejś dekady okazuje się że jednak raczej drogo - chociaż nadal dobrze. Miejsca gdzie dają dużo za dwie dychy to jednak tylko z polecenia, bo na eksperymenty szkoda żołądka.

Odpowiedz Komentuj obrazkiem
avatar AleksandraCz
+3 / 5

@Albiorix no właśnie mogę polecić chińczyki, ale też nie wszystkie, i bary mleczne (te sprawdzone).
możesz też w google najpierw sprawdzić, jakie są opinie i ceny

Odpowiedz Komentuj obrazkiem

Zmodyfikowano 2 razy. Ostatnia modyfikacja: 28 marca 2024 o 13:30

A Agitana
0 / 0

@Albiorix Koszty posilku w danej klasie restauracji przeliczane sa na iles tam czasu pracy klienta. Cena niby rosnie, ale jak 5 lat temu byla to rownowartosc np. 2h pracy, to obecnie jest podobnie. A jak iles lat temu zarabiales 4x wiecej niz przecietny Polak i teraz zarabiasz tylko 2x to masz co masz.

Odpowiedz Komentuj obrazkiem
avatar Albiorix
0 / 0

@Agitana to całkiem możliwe. Moje zarobki też w tym czasie urosły ale może nie tak bardzo jak polska średnia krajowa.

Odpowiedz Komentuj obrazkiem
P Pasqdnik82
0 / 0

@AleksandraCz z tymi opiniami to też różnie... 50 dobrych... 3 że lipa... i okazuje się że rzeczywiście lipa.

Odpowiedz Komentuj obrazkiem
J jacaato
0 / 0

Kraków, Lea ?

Odpowiedz Komentuj obrazkiem
K kamil1024
+1 / 1

Nie wiem, gdzie wy macie obiady u Chińczyka za 20 zł. W Krakowie drugie dania są po 20-parę do 30 zł, a jak do tego dodamy zupę i napój, to się robi 40 - 50 zł.

Odpowiedz Komentuj obrazkiem
avatar solarize
-2 / 4

Jest jeszcze fenomen mc donalds. Drogo, niedobrze, niezdrowo, skapcianiałe bułki na obiad, a ludzie i tak biegną.

Odpowiedz Komentuj obrazkiem
G Geoffrey
0 / 0

@solarize Ty się "ludźmi" nie przejmuj. Napisz co Ty jesz tanio i smacznie, chętnie spróbujemy.

Odpowiedz Komentuj obrazkiem
B bromba_2k
0 / 2

@solarize Nie jednemu psu Burek. Spróbuj w innym. Generalnie maki mają bardziej wyrównany poziom, niż np. kfc, bo tam jest wielki rozrzut: od akceptowalnych po toksyczne.

Odpowiedz Komentuj obrazkiem
avatar solarize
+1 / 1

@bromba_2k Rzadko jadam fast foody, wiem że są inne, Burger Ltd, czy Pasibus są jakościowo lepsze, acz też nie są tanie. Generalnie jedzenie fast foodów jest mało uzasadnione.
@Geoffrey We Wrocławiu tanie i dobre jedzenie jest w Różowej Krowie, bar obok kina nowe horyzonty też daje radę w miarę (poza ich pierogami), w porządku (acz nieco droższe) jest Appetito. Jeśli chodzi o pizzę to Pizzeria Si w nasypie. Dobre jedzenie azjatyckie serwuje Express Oriental w Pasażu Grunwaldzkim. Najtańsze żarcie na zamówienie jest na lunching.pl, acz wybór skąpy (zależny mocno od miejsca zamieszkania).

Odpowiedz Komentuj obrazkiem

Zmodyfikowano 2 razy. Ostatnia modyfikacja: 29 marca 2024 o 11:34

K KapitanK0x
0 / 2

Rozumiem wszystko ale czy kogoś z was nie zastanawia dlaczego w chińczyku jest tak tanio? Skąd muszą brać te towary żeby opłacało się sprzedać miche pełną żarcia za 28 zł?? Sam jadłem kupę czasu po takich budach ale wkoncu przyszedł moment w którym sam sobie zadałem to pytanie. Dlaczego tak dużo za tak mało........ resztę dopiszą hejtery albo inne trole .

Odpowiedz Komentuj obrazkiem
avatar polski_niewolnik
0 / 0

@KapitanK0x Restauratorzy mają takie powiedzenie: "Ludzie są jak świnie, zjedzą wszystko".

Odpowiedz Komentuj obrazkiem
A Anthony_Waltz
0 / 0

@KapitanK0x Aktualnie to jest bardziej 40 zł i tak, w tej cenie da się w barze zrobić obiad jednodaniowy. A w domu pewnie dwie spore porcje.

Odpowiedz Komentuj obrazkiem
A Agitana
0 / 0

@KapitanK0x Warzywa kupowane na worki czy skrzynki o ile nie przyklada sie wiekszej wagi do jakosci, kosztuja malo. Oplata za bude tez pewnie niewielka. Niewiele skladnikow i spora sprzedaz to i cena niewielka.
W restauracjach jest zreszta podobnie. Koszt produktow jest stosunkowo maly. Na wszelkie formy gastronomii trzeba patrzec jak na usluge.

Odpowiedz Komentuj obrazkiem